رعایت اخلاق در محیط کار و هر مکان دیگری، درواقع تلاشی در جهت آموزش و پیشرفت در یادگیری است و یک تجربهای کاملا شخصی در زندگی روزمره بهشمار میآید. اخلاقیات هم با الگوهای فلسفی کهن و با زندگی امروزی پیوند خوردهاند و نقشی بزرگ در بخشهای زندگی افرادی بازی میکنند. رعایت اخلاق در محیط کار هم موضوع جدید و تازهای نیست، هرچند مدت زمان چندان طولانیای نیست که شرکتهای مختلف دستورالعملهای اخلاقی مختص خودشان را در قالب فرهنگ سازمانی مدون کردهاند و تمام کارکنان موظف به رعایت آنها هستند. کتاب اخلاق در محیط کار این موضوع را شرح و بسط میدهد و میتواند راهنمایی مفید در این زمینه برای سازمانهای مختلف باشد.
موضوع کتاب اخلاق در محیط کار
انتظار از شرکتها برای رعایت اخلاقیات مثل قبول مسئولیت اجتماعی، توجه به محیط زیست، برگزاری دورههای آموزشی و مهارت آموزی برای کارکنان رو به فزونی است. درحالی که از پایبندی کارکنان کم شده و موضوعاتی مثل تمارض کارکنان و گرفتن استعلاجی به جای مرخصی، اجتناب کارکنان محتاط از اعتراض به رویدادهای خلاف انسانیت و عرف اجتماع در محیط کار، عدم رعایت نظم و ادب در برخوردهای اخلاقی بسیار به چشم میخورد. از آنجا که پیامدهای فردی و اجتماعی رعایت اخلاقیات از یکدیگر جدایی ناپذیرند، گسترش اخلاقیات علمی، عینی و عمومی کمک میکند تا انسان از هر فرهنگی که باشد با بعد معنوی خود، یعنی روح ارتباط برقرار کند که از طریق پیوند ملموس و عمیق با این بعد معنوی وجود، احترام واقعی با شرافت و آزادیهای فردی اعم از آزادی فکر، آزادی مذهب و آزادی انتخاب در درک مفاهیم زندگی پرورش مییابد.
بخشهایی خواندنی از کتاب اخلاق در محیط کار
«اخلاقيات فردی در محيط كار به معنای زير سؤال بردن فعاليتهای يک شركت است، اما يک شركت ناگزير به تحمل اعتقادات گوناگون كاركنانش است و هدف اخلاقيات فردی فراهم كردن چارچوبی برای تعیین کردن چگونگی روابط افراد براساس تعريفی است كه شركت به دست میدهد. هدف اين چارچوب آشتی دادن عقايد و فرهنگهای گوناگون كاركنان است تا از تركيبی منسجم در یک شرکت برخوردار شوند و بتوانند فعالیت خود را به نحو احسن انجام دهند.» «در آغاز بايد بگويم كه دو بحث گذشته و مضامين مختلف مرتبط با آنها حقيقتاً درخور توجهاند. من هم با اين نظر موافقم كه مسئوليتپذيری و اخلاقيات همواره دو مقولهی مهم به شمار میآیند. اگر كسی بگويد: «كاری از دستم برنمیآيد و يا فلان کار ارزش انجا م دادن ندارد، چون جهان بد شده است»، اين سخن ناشی از مشاهدهی عينی نيست، بلكه نوعی تصمیمگیری است. بهنظرم در گروههای كوچک راحتتر میتوان به اين نتيجه در محل کار رسید تا اينكه بخواهيم از کُل شروع کنیم و از رأس هرم به اين نتیجه برسیم. در محیطی محدود راحتتر میتوان به آنچه رخ میدهد، جهت داد و اينكار با ساختن تدريجی يک نظام ارتباطی درونگروهی میسر میشود که به واسطهی آن هماهنگی ميان گفتار و رفتار هر روز فزونی میگيرد و از اين طریق پيوند ميان اشخاص و تبادل اطلاعات در مناسبات ميان آنها آسانتر انجام میپذیرد.»
مشخصات کتاب اخلاق در محیط کار
نویسنده: آلن بالوت Allain Ballot مترجم: سوسن سلیمزاده ژانر: ارتباط در محیط کار تعداد صفحات کتاب: ۱۲۸ صفحه